Likno: Best javascript menu solutions


Undersökningar


Lite bakgrund om oss och hur vi har tränat/ätit

1) Ålder / Längd / Vikt innan tester

2) Anlag för att bygga muskler / bränna fett

3) Träningsfrekvens/ träningsrutin

4) Kost / tillskott

5) Sjukdom / skador


Peter

1) 18 år / 172 cm / 68,5 kg

2) Medel / Medel

3) 4-5 ggr/veckan styrke träning under de perioder jag bygger muskler / 3-4 ggr/veckan styrketräning + 2-3 ggr/veckan fettförbrännande träning.

4) Under de byggande perioderna äter jag mycket mat, äter ofta och försöker få i mig mycket protein. Kosttillskott jag använder under dessa perioder har varit kreatin och vassleprotein, samt fiskolja sista månaden.

Under de fettförbrännande perioderna äter jag också ofta, men mindre kalorier per dag. Jag försöker undvika för mycket "tomma kalorier" och dåligt fett. Kosttillskott jag använt under dessa perioder är fiskolja och sojaprotein (sojaprotein för att bibehålla muskelmassan så mkt som möjligt). Den senaste månaden har jag även provat CLA.

5) Jag har vart sjuk /skadad ungefär 4-5 ggr det senaste året vilket har medfört träningsuppehåll på mellan 1-4 veckor.


Gustav

1) 18-19 år / 182 cm / 67,5 kg

2) Goda / Medel

3) 4-5 ggr/veckan styrke träning, en muskelgrupp om dagen så att varje muskelgrupp tränas minst en gång i veckan.

4) Har försökt att äta proteinrik mat kring träningstillfällen men har oftast ätit relativt dålig mat ur träningssynpunkt och mycket snabbmat.

Har inte ätit så många mål per dag men småätit en del.

5) Har varit sjuk 2 grr vilket medfört träningsuppehåll i ca 1 vecka i taget.


Alex

1) 18 år / 181 cm / 67 kg

2) Har svårt för att gå upp i vikt om jag håller en normal kosthållning, men har under dessa månader ökat mitt dagliga kaloriintag för att uppnå bättre resultat. Har ganska lätt för att hålla en låg procent kroppsfett.

3) Har tränat styrketräning regelbundet 4 ggr/vecka, 1 muskelgrupp per träningstillfälle. Har samtidigt tränat fotboll 3-5 ggr/vecka vilket gett fettförbrännande träning.

4) Äter 5-6 mål mat per dag, av dessa har ungefär 3 varit lagade. Försöker äta så mycket proteinrik mat som möjligt utan att få i mig för mycket fett. Äter knappt något socker alls, max godis en gång i veckan. Har inte tagit något kostillskott regelbundet, men har då och då snyltat på Peters proteinpulver.

5) Har varit sjuk en gång i år, i månadsskiftet Februari-Mars. Var bortrest en vecka i samband med det och kunde därför inte träna på två veckor.Vi har sammanställt våra olika mätningar etc. i diagram. Datan kommer från gemensamma, individuella och speciella mätningar som t ex. mönstring och dylikt.

(Vill ni se diagrammen, gå hit)


Slutsatser

Huvudtendenser:

(OBS. Allt är skrivet i 3:e person)

Alex och Gustavs diagram är kontinuerligt ökande (nästintill rätlinjiga). Detta kan man relatera till att deras kost och träning har varit relativt konstant under hela perioden. Inga större sjukdomar eller skador, som skulle ha lett till längre uppehåll har förekommit. Att de båda har ökat ungefär lika mycket och lika snabbt, kan bero på att Alex med sina sämre förutsättningar för muskelbyggande och viktökning ätit avsevärt bättre och mer än Gustav. Gustav har troligen därför inte ökat maximalt i vikt och styrka utefter sina förutsättningar.

Peters diagram däremot är lite annorlunda. Detta kan bero på en rad olika faktorer.

Dels så har Peter inte kört hård styrketräning och muskelbyggande träning under hela perioden, vilket Gustav och Alex har gjort.

Dels har han använt en rad olika kosttillskott som uppenbarligen har hjälpt honom att öka i styrka/massa snabbare än Gustav och Alex och därmed gått upp även en del fett, som han under fettförbränningsperioderna försökt få bort.

En annan faktor kan även vara att Peter även haft perioder i träningen då han vart mindre motiverad. Även tillfälliga sjukdomar kan även vara en bidragande orsak till att Peters resultat inte blivit så bra som de kunde ha blivit.

I Oktober och November var Peter väldigt fokuserad på träningen. Han åt och tränade då för muskelbyggning, samtidigt som han åt Protein- och Kreatin tillskott.

Detta gav en ökning i både styrka och massa. Det gick till en gräns att han ville börja få bort fettet och började här en fettförbränningsperiod med ändrade träningsrutiner och ändrade matvanor. Kosttillskott som han använde under fettförbränningsperioden var fiskolja, sojaprotein och CLA. Målet var att bibehålla muskelmassa och samtidigt bränna kroppsfett.

Slutsatserna vi har dragit ur dessa studier är:

- Kost har VÄLDIGT stor betydelse för utvecklingen

- Rätt sammansättning av näringsämnerna är en grundregel

- Äta ofta är också väldigt viktigt både för att bygga och bränna.

- Du får ännu större effekt om du äter Kosttillskott

- Kontinuerlig träning utan längre uppehåll är mycket viktigt för långsiktiga resultatSe diagrammen -->